Benvinguts a Pagès!

Sabeu què és Benvinguts a Pagès? Es celebra al mes de juny i consisteix en un cap de setmana de portes obertes per conèixer l’origen dels productes que mengem a casa nostra. A més, també podeu tastar els productes directament, menjar i dormir als restaurants o allotjaments que hi participen i fer tot tipus d’activitats que us apropen a com es fan els aliments que acaben a les nostres tendes i supermercats.

 

Aquest any 2018 es va celebrar els dies 9 i 10 de juny, però no us preocupeu, al 2019 hi haurà una nova edició! I per als que sou més impacients, invitar-vos a que, pel vostre compte, visiteu tots els llocs que formen part d’aquesta engrescadora iniciativa. Hi ha millor manera de fer-ho que ara, amb el bon temps que fa i les vacances a la nostra disposició?

A la web de la iniciativa, http://benvingutsapages.cat/ca/ trobareu per comarques, tots els productors de diferents aliments i participants en aquest esdeveniment. Allí se us indicaran les explotacions que podeu visitar, on podeu menjar, on podeu dormir i altres activitats complementàries. Us prometem que us ho passareu molt i molt bé, sols, amb amics o amb la família! És una bonica manera de descobrir el nostre territori, els productes i la cuina del nostre país!

Finalment, volem fer especial menció de la comarca lleidatana de Les Garrigues, en general coneguda pel cultiu d’arbres fruiters i d’oli d’oliva. I és en aquesta comarca, concretament a La Floresta, on trobem un dels restaurants participats a Benvinguts a Pagès, Restaurant el Castell, membre de la nostra comunitat gastronòmica, situat al Carrer del forn, número 2 d’aquesta localitat. El seu local és una casa de pedra antiga que ha estat restaurada, amb una sala excepcional i  disposa també d’una zona chillout. Elabora una cuina típica de la zona amb productes frescos, de proximitat i de temporada, adaptada a les tendències actuals i als paladars més exigents. Us recomanen que no us el perdeu!! Podeu visitar la seva web http://www.restaurantelcastell.com/ o passar-vos per la fitxa que tenen a la nostra comunitat.

 

Doncs vinga, us animem a fer la ruta de Benvinguts a Pagès per tants llocs de Catalunya com us sigui possible. Una forma diferent de fer vacances! Bon estiu!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.