Food Data

Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Es pot unir gastronomia i tecnologia? Doncs… sí, ja sabeu que sí!! Portem diferents blogs orientats a com la tecnologia canviarà o està canviant el món de la restauració, i avui dedicarem una mica més de temps a aquest punt, concretament, a la gestió de dades.

¿Què podríem fer si disposéssim d’una gran base de dades que tingués informació de quins són els productes que més es demanen a un restaurant, de quins productes són els més mal valorats, o del temps mitjà que tarda una persona en demanar una segona ronda de begudes? ¿Què podríem fer si disposéssim dels consums històrics dels restaurants d’una zona concreta en un moment puntual com unes festes patronals, o dels pics de consum en època estival a la costa? ¿Què podríem fer si disposéssim del temps que falta fins que els productes del nostre magatzem puguin ser consumits amb garantia i, tal vegada, per potenciar el seu ús abans de que es malbaratin, poguéssim oferir-los a menor preu o regalar-los a organitzacions que ho necessitin?

¿Què podríem fer si disposéssim d’una base de dades que controlés les teves intoleràncies i pogués creuar-les amb els ingredients del plat sense que haguessis d’estar demanant al cambrer tots i cadascun dels components d’un plat determinat? La veritat que si, per un moment, ens parem a fer preguntes i imaginar opcions, ens n’adonarem de la gran multitud de propostes interessants que ens podrien fer des del món de la restauració amb una correcta i adequada gestió de dades. La internet de les coses, que comença a treure el cap amb el desplegament del 5G a tota Europa, ens portarà ja algunes d’aquestes aplicacions, que passen per l’explotació intel·ligent de bases de dades immenses que ja s’estan començant a construir.

Disposem ja de les primeres experiències d’anàlisis de dades en aquest món, el que s’anomena Food Data, i que permet oferir al client descomptes en els productes que més li agraden, o recomanar-li noves propostes gastronòmiques que no ha provat encara però que encaixen amb les seves preferències… però, el món del big data, del data mining… encara està molt verd… i som, a hores d’ara, encara incapaços d’entendre la gran potencialitat que té i tindrà aquest sector dins dels bars i restaurants que freqüentem habitualment. De nou, els amants del cataclisme i la catàstrofe veuran en l’avenç tecnològic el fi dels dies però altres, sabent que, evidentment, comporta riscos, veurem les llums d’un món de possibilitats.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Leave a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada