La tecnologia arriba a la sala del restaurant

Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

¿Recordeu aquells bars en els què, quan érem petits, sortia el cambrer per apuntar la comanda amb el llapis darrere l’orella? ¿Recordeu aquells acudits en els què, a crits, el cambrer i la cuina es passaven “el pedido” al so de “¡una de bravas!”? ¿Recordeu aquells temps en els què, al pagar, ens preguntaven “què ha pres?” i havies de fer memòria del que havies demanat? Bé… sembla mentida però encara hi ha molts restaurants que funcionen així!

No és que, necessàriament, aquest sigui un mal sistema d’organització, doncs hi ha bars, restaurants, locals, on la dinàmica i la tipologia dels clients, així com la dinàmica i tipologia del servei que es presta, potencien i permeten que aquesta manera de fer sigui correcta i eficient; però, en la gran majoria de locals de restauració, aquesta metodologia és, sense dubte, una font de problemes, endarreriments, errors i discussions. Per aquesta raó, i a mesura que la tecnologia es va apoderant de la nostra vida, és més fàcil veure com aquesta forma de treballar, si ens permeteu dir-ho, rudimentària, va donant pas a sistemes automatitzats i digitals, que faciliten la tasca al cambrer, que milloren la transmissió d’informació a barra o a cuina i el posterior procés de recopilació de comandes, addició dels totals i pagament. En l’evolució del llapis de darrere l’orella i el bloc de notes cap el sistema digital, hi tenen molt a dir els TPVs (Terminals Punt de Venta) i les caixes registradores tàctils i digitals que, sincronitzats amb tablets o mòbils, permeten un control de sala i un control gerencial inimaginable fa uns anys.

Quin és el plat més venut o la beguda més demanada? Quina és l’hora punta? Quin és el dia on es factura, habitualment, més? ¿Quines són les taules que més agraden, on els clients més seuen? Totes aquestes i moltes més, són algunes de les preguntes que, de forma ràpida, senzilla i intuïtiva, es poden respondre amb els sistemes digitals de caixes registradores i terminals punts de venta (TPVs). Com bé sabeu, Restaurants de Catalunya, comunitat gastronòmica  per excel·lència, té per objectiu, a més de ser un punt de referència i de difusió de l’oferta gastronòmica del nostre país, convertir-se en un facilitador de serveis i d’oportunitats als seus membres, i, per aquest motiu, està treballant en aliances amb empreses de tecnologia per al món de la restauració. En aquest sentit, ha arribat a un acord amb Waitless Nexia, que ofereix serveis de fotografia, vídeo, comunicació digital... i, pròximament, smarts menús! a preus molt assequibles… A més, en els darrers mesos, també s’ha arribat a una aliança estratègica amb Tiller Systems, la caixa registradora reinventada, que ofereix una gestió de sala, un control de les comandes i un accés a la informació, senzill, fàcil i directe.

Mentre la tecnologia es va obrint pas entre cambrers, caps de sala i cuiners, i mentre ens travessem Catalunya amunt i avall fent fotos i comunicant les bondats de la nostra gastronomia, no deixem de banda com fer arribar aquestes innovacions als nostres membres, com fer que tots els clients i comensals rebin un millor servei, una millor atenció i una major eficiència en el tracte, i com fer de Restaurants una comunitat gastronòmica de referència.

Aviat noves sorpreses, doncs estem treballant en concursos, en jornades gastronòmiques, en imatges des d’un drone…

Benvinguts a Restaurants de Catalunya!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Leave a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada