Un robot com a cambrer? El teu dinar portat a casa amb un drone? Impressió 3D amb súper-aliments? Què ens depara el futur de la restauració?

Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

La tecnologia ha arribat a la nostra vida i ha arribat per quedar-se. Fa 20 anys era impensable tenir un telèfon mòbil, i, avui, tenim veritables ordenadors portàtils a la butxaca que, entre altres coses, també truquen. Internet, la mobilitat, la connectivitat, les xarxes socials, la interacció constant… s’han apoderat del nostre món, del nostre dia a dia, i ho seguiran fent en el futur.

És fàcil veure com tot ha canviat en la comunicació entre persones (Facebook, Skype,…); és senzill advertir com tot és diferent en la producció de contingut audiovisual (Netflix, HBO…); és evident entendre la revolució patida en el món del periodisme i la producció literària (WordPress, Bubok…); és inimaginable pensar com compràvem abans de la revolució logística d’ Amazon o Alibaba; però… ¿com impactarà la tecnologia en el món de la restauració, un món eminentment conservador i intensiu en mà d’obra? És difícil saber-ho a hores d’ara, però, ja no ens sembla estrany veure els cambrers prendre la comanda amb tablets o mòbils, demanar menjar per internet, o escollir què volem prendre utilitzant una pantalla tàctil gegant que es troba a l’entrada dels locals d’alguns restaurants de menjar ràpid. Què ens depara el futur? Robots enlloc de cambrers? Súper-aliments hidratables com a les pel·lícules de ciència ficció? El temps ho dirà… fins aleshores, Restaurants de Catalunya, té algunes intuïcions, que vol compartir amb vosaltres.

En primer lloc, anem cap un futur on el client tindrà molt més control del que vol i el que menja, ja sigui a través d’Apps descarregables d’internet, tablets situades a les taules del local o smart menus (que, a més de fer la comanda, permeten veure els ingredients d’un plat, controlar els al·lèrgens, deixar opinions, jugar, interactuar amb altres taules…) Ja tenim empreses, pioneres en aquest sentit, que convé destacar, com Ziosk o la catalana Waitless NEXIA.

En segon lloc, la gran revolució de la logística, que va començar amb les empreses de compra per internet i s’està expandint a altres camps (Uber, Glovo…), arribarà a la restauració, sent habitual rebre menjar a casa amb un estàndards de qualitat i rapidesa impensables ara mateix (destaquem Amazon Restaurants o Just Eat).

 

En tercer lloc, l’internet de les coses desembarcarà a la restauració. Vosaltres, clients… us imagineu dissenyar les vostres postres, des de la taula, i que aquestes siguin impreses amb una impressora 3D de xocolata? Us imagineu jugar a realitat virtual amb altres taules del restaurant?

 

Vosaltres, restauradors... us imagineu que les comandes es facin automàtiques, sense llapis ni paper? Que els pagaments es realitzen amb el mòbil o amb targetes contactless, sense haver de traginar efectiu? O que el control de preus, comandes, stocks, compres a proveïdors, factures… estigui tot informatitzat? Totes aquestes propostes, i més encara, seran possibles gràcies a un conjunt d’empreses que estan lluitant molt per fer-les realitat, com poden ser Waitless Nexia o Tiller

 

Com deiem abans, encara no sabem ben bé què ens portarà el futur… el que sí podem assegurar és que aquest serà apassionant!!, i que Restaurants de Catalunya estarà preparat per a explicar-lo!

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Leave a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada