Ukai. Sublim menjar japonès.

 

Per a poder degustar els gran sabors de la gastronomia japonesa, una molt bona opció, és anar al restaurant Ukai de Barcelona, on ofereixen deliciosos plats, incloent la seva especialitat, el sushi, menjar molt apreciat i que ha agafat moltíssima fama en els darrers anys.El nom del restaurant, Ukai, prové d’un mètode de pesca tradicional, practicat a la Xina i al Japó, consistent en utilitzar corbs marins, que entrenats per a pescar, realitzen la seva feina a la perfecció. Per aquesta raó, Ukai, no solament és una tècnica, sinó qué és considerada, també, com un art.

This slideshow requires JavaScript.

 

A la ciutat comtal podem trobar dos restaurants Ukai: el primer es troba, des de fa dos anys, al conegut carrer Mallorca, presentant una carta àmplia i variada de plats extraordinaris; el segon, al carrer Manuel Girona, treballa un concepte diferent, centrant-se en els menús de plats japonesos. Restaurants de Catalunya va fer la seva visita habitual al primer d’ells, i va gaudir d’un ambient reservat, de disseny modern i sobri, que a pocs restaurants es pot trobar, i què, senzillament, és una meravella per als sentits. A l’entrar al restaurant, baixant les escales, s’arriba a una galeria, on trobem la sala, amb fins a quatre ambients diferents, que juguen amb distints colors i decoracions, d’entre els quals volem destacar la barra de sushi. L’esforç en la decoració que han realitzat els propietaris és evident, doncs en cada racó trobem murals, làmpares de disseny i cortines, que permeten crear reservats. L’oferta gastronòmica és digna d’admirar, resaltant les receptes originals, proposades pels experts cuiners, d’origen xinès, que sota la supervisió dels gerents, tots ells grans coneixedors de la cultura i la gastronomia nipona, han estat capaços de crear a Ukai. Els tocs especials donats a cada plat i l’esforç per adaptar-los al paladar occidental, fan que tothom pugui apropar-se a la millor cuina japonesa, des dels més novells, fins als amants ja del sushi o del shashimi.

 

 

La primera sorpresa per nosaltres va ser el  “Kitcho Spoon”, una vieira amb foie flamejat, explosió de sabors a la boca que es convertirà, de ben segur, en un dels entrants de referència de l’Ukai. Però aquest va ser, solament, l’inici d’un espectacular àpat, que va passar pels rotllets de pollastre i mango, la tempura de llagostins amb verdura, el ramen (un plat increïble, molt popular a l’Àsia, totalment recomanable), els “futomaki” de cranc en tempura i caviar de peix volador, els “nigiris” de salmó i de tonyina, els “uramaki” de llagostins en tempura i formatge brie i, finalment, el maki de tonyina i cobertura de mango. L’equilibri perfecte entre arròs i peix, les verdures com a complement i les salses, fan l’experiència gastronòmica a Ukai una delícia. La posada en escena, l’ambient, la combinació gastronòmica i sensorial… fan d’Ukai una visita totalment especial.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.