Abadia de castellars. Tradició, calidesa i entorn rural

This slideshow requires JavaScript.

Castellars és un petit poblet, pedania del Pont de Suert, dintre de l’Alta Ribagorça. Per arribar-hi, hi ha diferents rutes, que totes passen per paisatges purament agrícoles i muntanyosos, que donen ganes constants de parar, respirar aire pur i contemplar… un viatge bucòlic i relaxant, fins arribar a Castellars, que es troba dalt d’un cingle, lloc increïble des del que observar unes vistes espectaculars de tot el territori, cobert de boscos frondosos, imponents muntanyes i petits poblets escampats per aquí i allí. Castellars es compon de tres cases grans i una església, on, paret amb paret a la mateixa, trobem l’hostal, la casa de pagès i el restaurant l’Abadia de Castellars, tot regentat per la Teresa. Ella sola porta totes les parts d’aquest negoci, cuida els hostes, s’ocupa de les habitacions, cuina i serveix el restaurant a la planta baixa… increïble la força d’aquesta dona! La Teresa és filla d’aquest poble (d’on també és la seva família), i és part dels vuit habitants de Castellars. L’any 2000, i amb l’ajuda dels seus germans, va comprar l’abadia del poble, que durant molt temps no va tenir ús (al poble no hi havia activitat secular des de la guerra civil), i, amb el seu esforç i tenacitat, va complir el seu somni de tenir un hostal/restaurant, que, a més de ser la seva feina i vocació, dóna vida a un poble petit ple d’encant.

Pot semblar que Castellars és un poble desconegut i aïllat, però res més lluny de la realitat!, doncs és un pas obligat dels ciclistes que recorren aquestes meravelloses muntanyes, especialment a la ruta transpirinenca i la “pedals de foc”, per no dir pas imprescindible d’excursionistes que volten per les contrades entre França i la Vall d’Aran. Entre la gent de l’esport i la muntanya, l’Abadia és un racó popular i conegut on anar a reposar, agafar forces, i menjar com a casa amb els abundants i boníssims plats de la Teresa.

 

De l’hostal, ressaltar que els detalls estan molt cuidats, i que tot està implecable. Cada habitació té televisió, armari, balcó amb vistes increïbles, lavabo i banyera. A la planta baixa trobem el restaurant, carta amb plats i receptes tradicionals de la zona, fets amb productes frescos de l’Alta Ribagorça, com poden ser la girella arrebossada o el formatge de tupí.  Per aquestes raons, l’Abadia és una delícia per a tothom a qui li agrada menjar bé, recordant les menges tradicionals, les dels nostres pares i avis, aquelles escudelles, els pans amb embotits, els guisats i les carns a la brasa… tot cuit lentament al foc, preparat amb cura, per deleitar-nos amb els millors gustos de la tradició, els sabors intensos i l’amor del cuiner, que apareix a cada cullerada que prens…

Un lloc remot, tranquil, ideal, cuina de tradició… i preu econòmic! Què més es pot demanar? I, si menges al restaurant i passes la nit a l’Abadia, trobaràs a l’endemà un esmorzar exquisit, amb suc, cafè, pa torrat amb mantega i melmelada, embotits de la zona… com els de les pel·lícules!

Si estàs per l’Alta Ribagorça, l’Abadia de Castellars és una parada obligatòria a la teva ruta. No te la saltis!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.