Pastisseria Ribalta, el bon gust de la tradició familiar.

Al districte de Sant Andreu, al costat del mercat de la plaça del Mercadal, es troba un establiment emblemàtic del barri, es tracta de la Pastisseria Ribalta, establerts allí des del 1969 (porten ja tres generacions rere el taulell).

De la pastisseria se’n poden destacar tres coses: la seva rica història familiar, els seus productes i la seva manera de fer.

Tot va començar quan un jove Salvador Ribalta va entrar com a aprenent en una pastisseria davant del mercat de St. Andreu. Després d’aprendre tot sobre el món de la pastisseria, després de casar-se i de treballar en diferents negocis, va tornar als seus origens, aquesta vegada però, com a propietari del local, que a partir de llavors va ser batejat amb el cognom familiar. El seu logotip és Sant Jordi matant el drac, figura que va rebre la família com a regal de noces i que encara tenen a l’aparador de la botiga.

Més tard seguiria el negoci la seva filla Rosa, que al casar-se, sumaria a l’obrador dels Ribalta al seu marit Manel; seguidament, el fill del matrimoni, Xavier, també acaba desenvolupant la passió per la pastisseria, pròpia de la família i segueix actualment la tradició, donant-li nous tocs més moderns. Això sí, no pas sol, ja que tots els membres abans esmentats, inclòs l’avi de la família, segueixen treballant a la pastisseria, en equip.

Els seus productes segueixen dos línies molt marcades: una la tradicional, com les mones per pasqua, els troncs i torrons per nadal, fins i tot, receptes casi oblidades com els rocs de Sant Anton. I l’altra, una més moderna, per a nous clients, que inclou pastissos, com un d’un bitllet de cinc-cents euros, i mousses plens de color i amb sabors diferents als clàssics. Totes les seves receptes són elaborades amb productes frescos i naturals, sense additius, i mai saturades de sucre.

Tenen molt bones elaboracions per a diferents ocasions: la crema cremada i la corona de full, farcida de nata; com a postres més tradicionals, els melindros o els carquinyoles; les miniquiches salades farcides de sobrassada, foie o formatge blau; per unes postres fresques i plenes de color, mousse en diferents formats (gotets, individuals i grans) i sabors de cava, tiramisú, cafè, maduixa, mango, gerds, mandarina, avellana, xocolata, llimona, coco i caramel…

Actualment la pastisseria disposa d’un servei “virtual” per a fer encàrrecs a domicili: Manzaning.

Esperem que us hagi agradat el post, ens veiem en altres publicacions!
Restaurants de Catalunya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.